Michael Schumacher už nechce testovat

Se zákazem testů je důležité, aby se připravovali závodníci.

Michael Schumacher už nebude pro Ferrari testovat, podle něj je důležité, aby s výrazným omezením testů nové vozy pro začátek sezony připravovali sami závodníci a ne testovací jezdci.

Sedminásobný šampion po svém odchodu ze závodů formule 1 u Ferrari zůstal jako poradce a občasný testovací jezdec. Do nového Ferrari F60 však na testovací dráze neusedne.

"Zimní testy jsou velmi důležité, tím spíše ve světle současného zákazu testů. Je to příprava na celou sezonu," řekl Schumacher německému listu Köln Express. "Vidím to tak, že příprava je na závodních jezdcích, nikoli testovacích.

Aktuálně diskutuji s Ferrari o tom, zda to vidí podobně."

Objem testovacích jízd s lety výrazně padá dolů. Sám Schumacher byl zvyklý strávit při testech 20 dní před samotným startem sezony a pak dva nebo tři dny po každé velké ceně. Ferrari si navíc mohlo testování dovolit, protože je finančně podporoval Bridgestone za to, že mohl Ferrari osadit svými pneumatikami v dobách konkurence mezi dodavateli pneu. Ferrari má navíc k dispozici dvě testovací tratě v Mugellu a Fioranu.

Například McLaren musel tento deficit dohnat špičkovými zařízeními pro simulace, které se nyní budou velmi hodit.

Před tím, než Jacques Villeneuve nastoupil ke svému prvnímu závodu v roce 1996, při testech najezdil tolik kilometrů, které by vydaly na několik velkých cen. Podle vlastních slov si připadal, jako by měl za sebou celou sezonu. Ve srovnání se Sébastienem Buemim, jediným nováčkem v letošním startovním poli, se to dá považovat za komfortní přípravu.

Doporučujeme

Články odjinud