Michael Masi by mohl být mezi kandidáty na šéfa Grand Prix Austrálie | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Michael Masi by mohl být mezi kandidáty na šéfa Grand Prix Austrálie

Bývalý ředitel závodu formule 1 Michael Masi by mohl být mezi uchazeči o post šéfa Velké ceny Austrálie.

Z Melbourne nedávno dorazila informace, že Velká cena Austrálie zůstane v kalendáři nejméně do roku 2037. Kromě toho jsme se také dozvěděli, že po závodě v roce 2023 skončí ve své funkci ředitel AGPC (Australian Grand Prix Corporation) Andrew Westacott.

AGPC pořádá Velkou cenu Austrálie formule 1 ale třeba také Velkou cenu Austrálie MotoGP, která se jezdí na Phillip Island.

Podle australských médií může být mezi kandidáty na Westacottovo místo také bývalý ředitel závodu formule 1 Michael Masi, který ve funkci skončil na začátku letošního roku.

Masi skončil po kontroverzní Velké ceně Abú Dhabí 2021, ačkoliv FIA nikdy nepřiznala, že jeho konec souvisel právě se situací na konci loňské sezóny. Masi poté ještě pracoval pár měsíců pro FIA, ale nakonec se vrátil zpět do Austrálie, kde nyní mimo jiné působí jako předseda komise Supercars.

Web Speedcafe.com uvedl, že se pokusil Masiho ohledně jeho spojení s AGPC kontaktovat, ale ten situaci odmítl komentovat.

Kandidátů na šéfa AGPC může být více – zmiňuje se také bývalý šéf McLarenu Eric Boullier, který naposledy působil jako šéf Grand Prix Francie, takže s pořádáním závodu F1 má už zkušenosti. 

Dalším jménem je generální ředitel Australského klubu závodních jezdců Glenn Matthews nebo bývalá členka vedení AGPC Amy Hill.

Doporučujeme

Články odjinud