Michael doufá v body při svém posledním závodě za Williams

Michael doufá v body při svém posledním závodě za Williams

Bude to po 11 letech jeho poslední závod. Byť naštěstí ne na dlouhou dobu. Na začátku sezony 2012 se totiž stěhuje do McLarenu.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael je se současným týmem již od roku 2001. Williams ale naposledy vyhrál v roce 2004 a titul dokonce v sezoně 1997, tedy před 14 lety.

V důsledku toho nabídl současný technický ředitel rezignaci. Od příští sezony bude fungovat jako sportovní ředitel McLarenu.

„Bylo by pěkné, kdybychom získali nějaké body,“ přiznal v Singapuru Michael. „Je to divný pocit, být po 11 letech na svém posledním závodě.“

V Singapuru s Michaelem pracuje Mark Gillan, který má zkušenosti z McLarenu, Jaguaru/Red Bullu a Toyoty. Velká cena Japonska už bude kompletně jeho.

„Do týmu se začlenil okamžitě,“ řekl o něm Michael. „Je pár věcí, které bude chtít změnit. Sledoval mou práci, sám byl na mnoha závodech. Od Suzuky už to bude jen na něm.“

Williams posílil technickou část svého týmu ještě Mikem Coughlanem a Jasonem Somervillem.

Zatímco má Venezuelan Pastor Maldonado své místo v týmu jisté, Rubens Barrichello nikoli. Tým zvažuje, že angažuje mistra světa z roku 2007 Kimiho Räikkönena, nebo některého z takzvaných platících jezdců, tedy mladíků, kteří do týmu přivedou sponzorské peníze.

Doporučujeme

Články odjinud