Mezi mnou a Sergiem není žádné napětí, ujišťuje Ocon

Mezi mnou a Sergiem není žádné napětí, ujišťuje Ocon

V mezičase mezi závodem v Kanadě a grand prix v ulicích Baku telefonoval Esteban Ocon svému kolegovi z Force India Sergiu Perezovi. Vše si prý vyříkali a nyní mezi nimi není žádné napětí.

Večer po skončení kanadské grand prix v Montrealu usínal Ocon s lehkým pocitem křivdy. Jeho mexický parťák mu odmítl umožnit pokusit se zaútočit na Daniela Ricciarda a vybojovat tak pódiové umístění.

S odstupem času však mladý Francouz svůj postoj přehodnotil. Force India se rozhodla nechat své piloty závodit a Esteban Ocon toto rozhodnutí respektuje.

„Tým se rozhodl nechat nás spolu závodit, což respektuji. Je skvělé vidět, že nám tým natolik důvěřuje a nechá nás závodit,“ řekl dvacetiletý Francouz pro motorsport.com.

„Po závodě jsme si popovídali a následně jsem Sergiovi ještě volal. Vše důležité jsme si vyříkali a nyní mezi námi nepanuje žádné napětí. Vše se usadilo a my jsme opět připraveni závodit.“

Po kanadské velké ceně tým Force India prohlásil, že nezmění svůj postoj k zavádění týmové režie. Esteban Ocon je však přesvědčený o tom, že by jeho stáj týmovou režii uplatnila v případě, kdy by jeden z jezdců byl během závodu na trati výrazně pomalejší, než ten druhý.

„Force India své jezdce nechává vždy závodit. Kdyby ovšem byl rychlostní rozdíl mezi oběma vozy značný, tým by udělal vše pro ten nejlepší výsledek celé stáje na konci závodu,“ je přesvědčený francouzský jezdec.

„V Montrealu však nic takového neudělali, což, jak už jsem říkal, respektuji. Nyní uvidíme, zda – li budeme mít v Baku další šanci na výborné umístění.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud