Mexičan Guerra se stal překvapivým vítězem letošního Závodu šampionů

Mexičan Guerra se stal překvapivým vítězem letošního Závodu šampionů

Nečekaného vítěze přinesl letošní ročník Závodu šampionů, který se konal na stadionu Foro Sol na okruhu bratří Rodriguézů v Mexiku. Domácí hvězda rallye Benito Guerra ve finále porazil bývalého vítěze závodu 24h Le Mans Loïca Duvala.

Guerra si s Duvalem ve finále poradil poměrem 2:0. Mexičan se v Závodu šampionů předtím objevil jen v roce 2012 po svém vítězství v PWRC.

Na své cestě za letošním triumfem porazil i současné piloty formule 1 Pierra Gaslyho a čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela. V semifinále pak narazil na krajana Estebana Gutiérreze, který na něj rovněž nestačil.

Duval se do finále dostal přes loňského šampiona Indy Lights Patricia O'Warda, kterého v semifinále porazil ve vozech KTM X-Bow. Mexickým jezdcům se před domácími fanoušky velmi dařilo, když ze čtyř semifinalistů byli tři Mexičané.

Nevedlo se naopak loňskému vítězi Závodu šampionů Davidu Coulthardovi. Bývalý pilot formule 1 letos nevyhrál ani jednu jízdu a se soutěží se rozloučil již po jízdách v základních skupinách.

Ze základní části se nedokázal dále dostat ani Vettel. O moc dále se nedostal ani Mick Schumacher, který se ve čtvrtfinále musel sklonit před Gutiérrezem.

Foto: Getty Images / Mike Hewitt

Doporučujeme

Články odjinud