Městský okruh ve Valencii je v havarijním stavu

Městský okruh ve Valencii je v havarijním stavu

Podle španělského listu Marca je areál okruhu, který letos nemá hostit velkou cenu formule 1, rozkrádán a přespávají v něm bezdomovci.

Naděje na návrat Velké ceny Evropy ve Valencii do kalendáře formule 1 dostávají vážnou trhlinu. Městský okruh, na kterém se v letech 2008 až 2012 jezdila Velká cena Evropy formule 1, je totiž v havarijním stavu. V letošním kalendáři se s Valencií nepočítá, pořadatelé usilovali o snížení nákladů. Ve hře bylo střídání s Barcelonou.

Španělský deník Marca přišel s informací, že v řadě míst areálu městského okruhu chybí elektrické vedení i odvodňovací kanálky. Tunel zajišťující přístup k trati je zaplaven. A pod mostem, který stál dva miliony, prý teď přespávají bezdomovci. Podle listu areál nikdo nehlídá a vše, co mělo nějakou hodnotu, už odnesli zloději. Stav okruhu je zachycen na videu zveřejněném na webových stránkách listu.

Poslední závod se tu jel 24. června 2012 a vyhrál ho domácí Fernando Alonso, dvakrát se tu do listiny vítězů zapsal Sebastian Vettel, triumfovali tu i Brazilci Felipe Massa a Rubens Barrichello.

Doporučujeme

Články odjinud