Merhi: Verstappen byl ve správný čas na správném místě

Merhi: Verstappen byl ve správný čas na správném místě

Bývalý pilot Formule 1 Roberto Merhi si plně uvědomuje výjimečný talent, kterým disponuje Max Verstappen. Zároveň se však španělský pilot domnívá, že Verstappenovi v jeho raketovém kariérní růstu pomohlo také štěstí.

Max Verstappen se v roce 2015 v barvách Toro Rosso vřítil do světa Formule 1 jako raketa a brzy si svými výkony na trati vysloužil patřičný respekt.

Hvězda mladého Nizozemce byla však letos ještě zářivější než v roce minulém. Po Velké ceně Ruska vystřídal Verstappen Daniila Kvjata u týmu Red Bull a hned v následující španělské Grand Prix dokázal nizozemský pilot zvítězit. V osmnácti letech se tak Max Verstappen stal nejmladším vítězem závodu Fomule 1 v historii.

„Max byl ve správný čas na správném místě, tak to prostě je. Není pochyb o tom, že je to vynikající jezdec, zároveň je však pravdou, že možnost zazářit k němu v podstatě přišla sama,“ řekl pětadvacetiletý Merhi pro španělský sportovní deník AS.

Španělský účastník třinácti velkých cen Formule 1 také okomentoval schovívavost traťových komisařů k mladému Nizozemci.

„Vždy unikl bez trestu. Nevím, jestli je to jeho mládím, nebo tím, jak je na závodní trati působivý,“ řekl Merhi pro španělský list.

Roberto Merhi, který letos s týmem Manor závodil ve FIA WEC s prototypem Oreca 05 Nissan, také okomentoval výkony svého krajana Carlose Sainze v uplynulé sezóně.

„Carlos měl výbornou sezónu. Po odchodu Maxe se více sžil s týmem, který pozvedl jeho morálku. Byl lepším pilotem než Kvjat, i když Rus není žádným starým jezdcem a před nuceným opuštěním Red Bullu dokonce skončil na stupních vítězů. Poslední sezóna byla pro Carlose vážně výborná.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud