Mercedesy měly v Brazílii problémy s vyvážením

Mercedesy měly v Brazílii problémy s vyvážením

Nico Rosberg měl díky potížím s vyvážením a přetáčivostí problémy s pneumatikami a dojel sedmý. Michael Schumacher po kolizi s Brunem Sennou vypadl z bodovaných pozic.

Závěr sezony nevyšel Mercedesu podle představ. Nico Rosberg dojel ve Velké ceně Brazílie na okruhu Josého Carlose Paceho v předměstí Sao Paula Interlagos sedmý, Michaelu Schumacherovi závod zničila kolize s Brunem Sennou. V souboji o deváté místo si poškodil levou zadní pneumatiku a musel neplánovaně do boxů. V cíli byl patnáctý.

Rosberg očekával v cíli lepší výsledek. "Neměl jsem dobrý start, díky vysoké teplotě tratě se mi přehřívaly pneumatiky, takže jsem se o ně po celý závod nedokázal správně starat, což se projevilo na rychlosti," vysvětloval Němec. "Těším se, co přijde. Doufám, že v roce 2012 budeme lepší. Těším se na vzrušující zimu, kdy budeme tvrdě pracovat na vývoji lepšího auta na další sezonu."

Schumacher litoval kolize se Sennou, která ho vyřadila z bodovaných pozic. "Nehoda byla způsobena nedostatkem zkušeností, takové věci se stávají. Jinak jsme mohli zajet hezký závod a získat určité body," rekapituloval sedminásobný šampión incident z desátého kola. Poté se snažil bojovat a doufal v déšť. "Ten nepřišel. V prvním stintu po nehodě auto nebylo dobře vyvážené, chovalo se přetáčivě."

Vyvážení se zlepšilo až v posledním stintu. "Teď se těšíme na další sezonu. Věřím, že s úsilím, které dáváme do vývoje auta, se můžeme posunout, kam Mercedes patří, tedy bojovat o samotný vrchol."

Šéf týmu Ross Brawn upřesnil, že Rosberg měl problémy s vyvážením a přetáčivostí. Líbil se mu i souboj Senny a Schumachera, ale jen do zmíněné kolize. "Senna ukázal svou nezkušenost. Snažil se bránit pozici, kterou už ztratil. Kontakt Michaelovi zničil závod. Po neplánované zastávce Michael ukázal rychlost auta," vysvětlil zkušený stratég, poděkoval týmu i partnerům a vyzvedl úspěchy, na které může být Mercedes hrdý. "Například silné zastávky v boxech. Víme, že příští rok musíme dát všechny silné stránky dohromady."

Doporučujeme

Články odjinud