Mercedesu rychle odcházely pneu, ve finále musel stačit první pokus

Nico Rosberg si dnes do statistik připsal nejlepší kvalifikační výsledek své kariéry ve formuli 1. Do Velké ceny Malajsie bude startovat druhý. Michael Schumacher skončil osmý.

„Bylo to moje nejlepší kolo za celý den,“ liboval si Rosberg. „Podařilo se mi na první pokus. Při tom druhém už mi odcházely pneumatiky a nešlo se zlepšit.“

Mercedes zvolil na finále pneumatiky do silného deště. Vítěz kvalifikace Mark Webber jel na přechodných a překonal Rosberga o téměř jeden a půl vteřiny. „Když jsem vyjel z garáže, napadlo mě, že lepší by to asi bylo na přechodných. Možná jsem se pro ně měl vrátit, ale nakonec to dobře vyšlo i tak,“ zhodnotil Rosberg.

Michael Schumacher byl z osmého místa rozladěný. Za mladším kolegou zaostal o vteřinu. „Jsem pochopitelně trochu zklamaný. Od začátku bylo znát, že si vedeme dobře, takže jsem mohl dopadnout i lépe,“ řekl.

„Při prvním pokusu ve finálové části jsem si chtěl hlavně zajistit nějaký čas. Jakmile jsem ale dokončil kolo, zjistil jsem, že mi odešly pneumatiky a už jsem nemohl zrychlit. Tak aspoň pro zítřek víme, kolik toho mokré pneumatiky vydrží,“ popsal.

Doporučujeme

Články odjinud