Mercedesu k poražení Ferrari scházel nový motor

Mercedesu k poražení Ferrari scházel nový motor

Stříbrné šípy se rozhodly odložit nasazení vylepšené specifikace motoru. Podle simulací by její použití v Kanadě mohlo stačit na vítězství v kvalifikaci.

Valtteri Bottas bitvu o nejlepší postavení na startu prohrál o pouhých 93 tisícin. Druhého místa si cení, z těsné prohry je však pochopitelně poněkud frustrovaný.

„V kvalifikaci to bylo mezi námi a Ferrari velmi těsné. Vždycky naštve, když je to tak těsné a vy jste tím, kdo prohrál. Každopádně ale startuji z první řady, z toho mám radost a pro závod by to mělo být dobré. Když se podíváme na čísla, jaká by nám bývala mohla přinést nová specifikace motoru, je jasné, byť jsou to jen teorie, že by nás to zrychlilo.

S novým motorem bychom měli lepší výchozí postavení pro boj o pole position. Vylepšení ale tak jako tak přijde později, je to v pohodě. Myslím, že jsem v prvním měřeném kole dostal z vozu prakticky všechno. Vím ale, že i tak byla místa, kde to mohlo být lepší. Ve druhém kole mě už ale obtěžovala nedotáčivost.

Dneska jsme tu poprvé použili hyperměkké pneumatiky, postupně jsme zaznamenávali progres a připravovali se, že ji nasadíme do třetí části kvalifikace. Stejně jako Ferrari startujeme na ultraměkké směsi, tak uvidíme, jak se nám na ní bude dařit,“ řekl Bottas.

Netuším, co se stalo

Lewis Hamilton přiznává, že se v kvalifikaci na své oblíbené trati nedokázal svým kolegům rovnat. Nakonec se musel spokojit se čtvrtým místem, aniž by věděl, co vlastně bylo příčinou.

„Byla to zkrátka obtížná kvalifikace. Nejel jsem dost rychle, nebyla to nějak extra dobrá kola. Včera jsme měli slušnou závodní rychlost a dobře to vypadalo i s rychlostí na jedno kolo. Jenže dneska se nám zkrátka nedařilo. Nemyslím si, že by to bylo nějak spojené s motorem.

Myslím si, že to bylo docela těsné, ale Ferrari dnes zkrátka odvedlo lepší práci,“ přiznává Hamilton.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud