Mercedes zpočátku nerozuměl novému motoru

Mercedes zpočátku nerozuměl novému motoru

V Belgii to vypadalo, že Ferrari bude mít navrch i po letní pauze. Jak se ale ukázalo, Mercedesu jen chvíli trvalo, než se pořádně seznámil s novou verzí pohonné jednotky.

Zlom ve vývoji sezony nastal ve Velké ceně Itálie. V té Hamilton odpověděl na porážku ze Spa a Ferrari ve zbytku ročníku nabíralo ztrátu. Jak prohlásil šéf Mercedesu Toto Wolff, horší forma stáje v Belgii byla zapříčiněna novou specifikací motoru. Ta týmu nejprve nesedla, následně pak pomohla získat další titul.

„Přivezli jsme do Spa vylepšený motor, kterému jsme v té době nerozuměli. Navíc jsme v Belgii měli i trochu smůlu, protože Ferrari mělo skvělou maximální rychlost a nám se nedařilo v zatáčce La Source, která je pro výkon na rovince extrémně důležitá.

Pak se nám podařilo se srovnat. Kalibrace motoru byla v Monze lepší. Inženýři už si s autem věděli rady a došlo nám, proč jsme v La Source měli potíže. Tyto znalosti jsme využili i v Singapuru.

Monza pro Ferrari znamenala i psychickou ránu. Kdyby Sebastian Vettel bez úhony přečkal kontakt v prvním kole, vyhrál by nebo dojel druhý. Ferrari do toho závodu dalo všechno, aby odčinilo tamní závod z předešlého roku, a přesto jsme vyhráli.

V Singapuru bylo Ferrari velkým favoritem, nakonec však bylo pomalejší. Tuto Formu jsme si převezli do Suzuky a Soči a bylo vyhráno,“ řekl Toto Wolff. Překonávání překážek podle jeho slov zapříčinilo, že si u Mercedesu letošní výhry cení více než loni.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud