Mercedes vyslyšel Hamiltona a zvažuje změny v nastavení vozu

Mercedes vyslyšel Hamiltona a zvažuje změny v nastavení vozu

Šéf Mercedesu AMG Ross Brawn uznal, že vozy jeho týmu mají problémy při těsných soubojích s ostatními, což by se mělo dát změnit jiným nastavením.

Když si Lewis Hamilton po závodě v Abú Zabí postěžoval, že si se svým monopostem znovu nerozuměl, dodal, že s ním ani nemůže předjíždět, protože při jízdě za jiným autem není dobrý.

"Jedna ze současných slabin vozu, které jsme identifikovali, je neschopnost následovat a předjíždět," uznal Brawn v rozhovoru pro Autosport. "Když se dostanete do pozice, kdy to (předjíždění) potřebujete, abyste se vrátili do závodu, tak se vaše situace ještě víc zhorší."

"A to se stalo Lewisovi v posledních pár závodech. Je to něco, o čem chceme před Austinem a Brazílií přemýšlet."

Řešením může být jiné nastavení vozu. Ale zde platí příslovečně "něco za něco", takže by Mercedes musel obětovat něco ze silných stránek.

"Možná budeme muset změnit přístup k vozu a filozofii nastavení, aby kladla větší důraz na schopnost závodit než na čas na kolo," potvrdil Brawn.

Faktem ale zůstává, že Nico Rosberg dokáže se stejným vozem teď závodit o trochu lépe. Podle Brawna jsou to běžné výkyvy, kdo má navrch, se v čase mění.

"Myslím, že je to u dvou velmi, velmi dobrých jezdců přirozené. Vyladí si auto, mají pár závodů, kdy jim auto perfektně sedí, dobře závodí, všechno sedí. Ale není za tím žádný konkrétní důvod. Jsou to přirozené fáze, kterými procházíte, když máte dva velmi dobré jezdce jako my."

Doporučujeme

Články odjinud