Mercedes vyhrál díky své práci, a ne novým pneumatikám, říká Pirelli

Mercedes vyhrál díky své práci, a ne novým pneumatikám, říká Pirelli

Nová konstrukce pneumatik nestojí za návratem Mercedesu na nejvyšší příčky. Inženýři německého týmu prostě přišli na to, jak obutí nepřehřívat.

Po závodě v Německu vládlo u Mercedesu zklamání, protože se vrátily problémy s pneumatikami, které ho trápily v úvodní části sezóny. V Maďarsku ale Mercedes znovu vyhrál a podle Pirelli za to nemohla nová konstrukce s letošními směsmi.

"Je to něco, co dokázali sami," cituje sportovního  šéfa italského výrobce Paula Hemberyho Autosport. "Dívali jsme se na závod a čekali, mysleli jsme si, že v jistou chvíli nastane problém, ale nenastal."

"Překvapilo nás to. Horko bylo pro všechny, všichni trpěli. Celé to bylo o teplu, které jde do pneumatik, se samotnou pneumatikou to nemá nic společného. Šlo o teplo, které jde do pneumatik. S pneumatikami můžete dělat, co chcete, ale neovlivní to teplo, které jimi prochází."

Jinými slovy Mercedes dokázal nastavit svůj monopost tak, aby pneumatiky nezatěžoval moc velkou energií, která by vyvolala přehřívání a degradaci. Na tvrzení, že se Mercedesu teď bude dařit pracovat s pneumatikami už pokaždé, je ale brzy.

"V Maďarsku jim to vyšlo, uvidíme, jak se jim bude dařit ve Spa. Pokud budou mít takto konzistentní rychlost, tak budou předním soutěžícím," dodal Hembery.

Doporučujeme

Články odjinud