Mercedes: Vůz je v základu dobrý, a když funguje správně, je rychlý

Mercedes: Vůz je v základu dobrý, a když funguje správně, je rychlý

Tým Mercedes GP je přesvědčený, že na rozdíl od loňské sezóny je koncepce jeho monopostu správná. Jen se s ním musí naučit pracovat a využívat jeho potenciál.

Jakých výkonů je schopný, naznačil monopost Mercedesu v GP Číny, když se Nico Rosberg ocitl po prvních zastávkách v boxech na prvním místě. "Naše auto je v základu dobré a v příštích závodech musíme naplno využít jeho potenciál," řekl šéf stáje Ross Brawn. "Čínská Grand Prix všem v týmu připomněla, jaké to je bojovat o vítězství v závodě. Při této příležitosti jsme neuspěli, ale byly to pocity, které bychom chtěli zažívat častěji."

"Kdy auto funguje správně, dokážeme být konkurenceschopnější. Řešení, která vezeme do Turecka, nám pomůžou dosahovat této úrovně s větší konzistencí. Ale také víme, že musíme výkon vozu navýšit, pokud chceme pravidelně bojovat vpředu."

Nico Rosberg přiznal, že začátek sezóny byl z pohledu týmu těžší, než očekával, ale výkonem z Šanghaje zůstává potěšený. "Tým odvedl dobrou práci a udělali jsme krok vpřed. Z toho víkendu jsme se poučili," řekl. "Doufejme, že v Turecku uděláme další krok a podáme další dobrý výkon."

Michael Schumacher věří, že tým dokáže zopakovat rychlost z Šanghaje. "Vím, že tým pracuje velmi tvrdě, abychom pokračovali v pokroku, kterého jsme dosáhli během posledního závodního víkendu v Číně. Díky úpravám plánovaným pro Istanbul věřím, že budeme mít stejně dobrý závodní víkend," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud