Mercedes vidí několik důvodů, proč by si mohl udržet formu i po přestávce

Mercedes vidí několik důvodů, proč by si mohl udržet formu i po přestávce

V druhé čtvrtině sezóny se Mercedesu dařilo a v tabulkách šampionátu se posunul nahoru. Šéf týmu Ross Brawn je přesvědčený, že existují důvody pro optimismus i ve vztahu k druhé polovině roku.

Mercedes vyhrál tři z posledních pěti závodů a čtyři kvalifikace. "Ano, je velkou výzvou to udržet," řekl Brawn. "Setkává se to s nároky příští sezóny. Takže náročné bude vyvážit tyto dvě věci."

"Ale tým má teď skvělého ducha. Vím, jaké věci přijdou po technické stránce, a s technickými inovacemi jsme na tom poměrně dobře. Věci, které jsme nasadili na trať, obvykle fungovaly. V příštích závodech nasadíme několik dalších věcí, což nám poskytne další stimul a sílu pro druhou polovinu sezóny."

Tlak velký změn v pravidlech 2014 by měl přinést větší či menší stabilizaci rozložení sil, protože týmy začnou masivně přesouvat své zdroje na příští vozy. To je další důvod, proč by se Mercedes nemusel po létě propadnout.

"Budou zámořské závody, ty daleko od továrny. A v druhé polovině sezóny nebývá moc technických inovací. Všichni si uvědomují výzvy příští sezóny a já si nemyslím, že v druhé polovině sezóny uvidíme obrovské inovace. Takže jsme v dobré pozici," uzavřel Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud