Mercedes upravil název týmu a oznámil datum nasazení nového vozu

Mercedes upravil název týmu a oznámil datum nasazení nového vozu

Součástí názvu týmu Mercedes je od nynějška AMG. Německá automobilka se tak rozhodla ještě více propagovat ve formuli 1 svůj tovární tuning.

Mercedes AMG Petronas Formula One Team - pod tímto názvem bude v příští sezóně soutěžit tovární stáj stuttgartské automobilky. Ve jménu má nově společnost AMG, která již více než 40 let vylepšuje vozy s trojcípou hvězdou ve znaku.

AMG se ve formuli 1 doposud podepisovalo jen na zpomalovací a lékařský vůz (safety a medical car). Teď se kromě názvu týmu objeví i u motorů, které Mercedes dodává kromě své tovární stáje také McLarenu a Force Indii. Nyní se motorová divize F1 v Brixworthu jmenuje Mercedes AMG High Performance Powertrains.

V oznámení o změně názvu tým Mercedes také prozradil, že svůj monopost pro rok 2012, jenž nese označení W03, nasadí až do druhých předsezónních testů, které začnou 21. února v Barceloně.

"Jako vždy jsou zimní testy a výrobní proces kompromisem mezi časem, který budete věnovat hledání výkonnosti v továrně, a časem, který budete věnovat výkonnosti na trati v testech," připomněl šéf týmu Ross Brawn. "Věříme, že rozhodnutí nasadit auto do druhého zimního testu je optimálním kompromisem pro náš program designu a vývoje F1 W03."

Doporučujeme

Články odjinud