Mercedes: Týmovou režii klidně použijeme znovu

Mercedes: Týmovou režii klidně použijeme znovu

I přes poprask, který vyvolala aféra z Malajsie, vedení Mercedesu stále trvá na tom, že by týmovou režii použilo znovu. Jezdci spolu smějí závodit, ale ne vždy.

Ross Brawn i Toto Wolff se v Číně shodují, že své svěřence chtějí nechat svádět společné souboje, ale nevylučují při tom ani to, že znovu zazní příkaz shora. "Abych byl upřímný, Niki (Lauda) chce stejně jako my všichni vidět své jezdce bojovat," řekl Brawn. "Nikdo z nás jako sportovec nemá rád týmové příkazy. Je to ale něco, co je ve výjimečných případech nejlepším rozhodnutím pro tým, abych tak řekl.

Jsem si jistý, že ve velmi výjimečných případech dojdeme ke stejným závěrům znovu. Chceme ale, aby spolu naši jezdci bojovali. Nechceme takové věci praktikovat, jenomže nastanou případy, kdy se musíme dívat i na zájmy týmu, nejen na zájmy jezdců. Byl jsem velmi potěšen tím, že to piloti pochopili a respektovali rozhodnutí, ke kterému jsme dospěli," dodal ještě k událostem v minulém závodě.

Toto Wolff pak ještě dodal: "V našem týmu platí jedno pravidlo – chceme naše jezdce vidět závodit. Nezávodíme si pro sebe, závodíme pro diváky a fanoušky, na což nikdy nesmíme zapomínat. Může ale nastat chvíle, kdy budeme muset z boxové zídky zasáhnout, ať už je to pro sport jakkoliv škodlivé.

Může dojít třeba k technickému problému, jako tomu bylo v Malajsii, a to pak potřebujete informovat jezdce, že je tady hrozba toho, že se auto může porouchat. To pak jednoduše musíme zasáhnout. Buď si toho totiž všimnou sami a nějak se s tím vypořádají, nebo jim to musíme sdělit my.

Druhým možným případem, a stejně hrozným, je to, že pokud na konci sezony bude mít jeden jezdce šanci vyhrát šampionát, nebo alespoň být na čele, a ten druhý tu šanci už mít nebude, pak se budeme muset sami sebe zeptat -  Chceme pro úspěch týmu zakročit? To jsou možné situace."

Doporučujeme

Články odjinud