Mercedes trvá na tom, že motor nenasadil ve Spa kvůli oleji

Mercedes trvá na tom, že motor nenasadil ve Spa kvůli oleji

Pokud některý tým nasadí v Monze nebo v pozdější fázi sezóny nový motor, musí dodržet limit v oblasti spotřeby oleje. Spálit může jen 0,9 l na 100 km. U starších motorů, které byly nasazeny před Monzou, to může být 1,2 l na 100 km.

Mercedes ve Spa nasadil čtvrtý spalovací motor, takže se objevily spekulace, že se snažil vyhnout snížení limitu na spalování oleje. Mercedes to ale popírá. 

„Důvodem, proč jsme ho nasadili brzy, bylo, abychom na trati získali výkon a to s rizikem, že budeme muset do konce sezóny odjet více závodů než naši přímí konkurenti,“ uvedl Toto Wolff.

„Nemáte také čas na další vývoj. Čím déle čekáte na zavedení posledního motoru, tím později můžete přidat upgrade.“

Podle Motorsport.com zdroje naznačují, že Mercedes už ve Spa limit 0,9 l na 100 km splňoval, takže s omezením problém nemá.

Ferrari bylo postupem Mercedesu poněkud překvapené, ale problém s ním podle Arrivabeneho nemá. 

Nový motor Ferrari

Ferrari jde opačnou cestou. Čtvrtý motor nenasadilo ani v Monze a neučiní tak nejspíše ani za dva týdny v Singapuru. Svou premiéru by mohl mít v Malajsii.

Objevují se spekulace, že nový motor Scuderie přináší dobrý výkonnostní skok, ale současně existují obavy o jeho spolehlivost. Ferrari tak chce více času na testy motoru v továrně.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud