Mercedes tlačí na Force Indii: angažujte Paula di Restu

Mercedes tlačí na Force Indii: angažujte Paula di Restu

Mercedes nepřímo urguje tým Force India, aby dal šanci britskému závodníkovi Paulu di Restovi ve formuli 1. Mercedes týmu Force India dodává motory a převodovky.

Čtyřiadvacetiletý Paul di Resta dnes vyhrál závod německého mistrovství cestovních vozů DTM na Hockenheimringu a dva závody před koncem vede o tři body průběžnou klasifikaci. Letos vyhrál již potřetí.

Pro tým Force India také di Resta nastoupil do osmi prvních tréninků letošní sezony formule 1.

Když Force India na začátku loňské sezony předčasně opustila Ferrari coby dodavatele motorů a přešla k Mercedesu, objevily se tehdy tlaky ze strany McLarenu (to ještě nebyla na světě myšlenka zrodu Mercedesu GP), aby Force India coby sesterský tým nasadil mladé jezdce McLarenu.

Po rozchodu McLarenu a Mercedesu tato aktivita přešla čistě na Mercedes a jeho sportovní ředitel Norbert Haug vyzývá šéfa Force Indie Vidžaje Mallyu, aby di Restu angažoval.

„Není pochyb o tom, že Paul je pozoruhodným závodníkem,“ řekl Haug. „Samozřejmě, že vedeme debatu s Force Indií. Máme spolu dobrý vztah, ale to rozhodnutí není na nás. Nemůžeme jej nijak ovlivnit.

Bylo by to ale pěkné pro Paula, pro náš juniorský program, ale také pro DTM, kdyby se povedlo získat dalšího pilota pro F1. Doufám, že má velkou šanci.“

Tým Force India své jezdecké složení pro příští sezonu ještě nepotvrdil.

Doporučujeme

Články odjinud