Mercedes splnil svůj úkol, byl nejlepším ze zbytku světa

Mercedes splnil svůj úkol, byl nejlepším ze zbytku světa

Vettel a Red Bull už sice mají titul v kapse, o dalších pozicích však stále není rozhodnuto. Mercedes je teď na nejlepší cestě získat druhé místo v Poháru konstruktérů.

Nico Rosberg se na druhém místě kvalifikoval a na stejné pozici i dokončil závod. Vzhledem k dominanci Vettela a Red Bullu prakticky nemohl počítat s lepším umístěním, a tak si konečný výsledek po sympatickém výkonu pochvaluje.

"Sebastian dnes odvedl skvělou práci. Jeho čtvrtý titul je plně zasloužený. I pro nás se jednalo o velmi důležitý závod. Získali jsme hodně bodů a poskočili na druhé místo v Poháru konstruktérů. Věřím, že tuto pozici do konce sezony dokážeme udržet. Tým šlape jako hodinky a vůz jede výborně, ale bude to boj. Dnes jsem měl slušnou rychlost a monopost se nám podařilo nastavit téměř bezvadně. Klukům z týmu musím poděkovat za fantasticky fungující strategii. Jediný zádrhel nastal v okamžiku, kdy nás na startu předjel Felipe. Na trati se nám ho nedařilo předjet, ale naštěstí jsme ho předehnali přes boxy. Naším cílem bylo být nejlepšími ze "zbytku světa", a to vyšlo na jedničku," pochvaloval si Rosberg.

Lewis Hamilton o tomto víkendu za svým týmovým kolegou zaostával. S vozem sice problémy nebyly, nicméně průběh závodu britskému závodníku nehrál do karet. 

"Obrovská gratulace Sebastianovi, který se dnes stal počtvrté v řadě mistrem světa. Je to úžasný úspěch, letos podává parádní výkony. Vážně doufám, že mu to příští rok dokážeme znepříjemnit! Co se týče závodu pro náš tým, získali jsme dost bodů, zejména pak díky Nicovu pódiu. Tým je zpátky na druhém místě. Vůz pracoval dobře, ale závod samotný byl pro mě osobně frustrující. Moc jsem se snažil dostat před Felipeho, ale prostě to nešlo. Navíc jsem si u toho zničil gumy. Dojetí na šestém místě nikdy není úplně uspokojivé. Máme ale před sebou ještě tři závody a dál pojedeme na maximum. Věřím, že přidáme další dobré výsledky, abychom si druhé místo udrželi. Uděláme pro to všechno," řekl Hamilton. 

Doporučujeme

Články odjinud