Mercedes smutní, kvalifikace jim nevyšla

Mercedes smutní, kvalifikace jim nevyšla

Mercedes by na dnešní kvalifikaci nejraději zapomněl. Schumacher bude zítra startovat třináctý, Rosberg díky penalizaci za předčasnou výměnu převodovky dokonce třiadvacátý.

Nico Rosberg vstupoval již do kvalifikace s tím, že jeho startovní pozice bude ve výsledku o pět míst horší než ta, na níž se kvalifikuje. Určitě ale nepočítal s tím, že se nechá vyřadit již v první části kvalifikace a díky penalizaci za výměnu převodovky tak odstartuje do GP Belgie až z třiadvacátého místa. Vinu za to, že nestihl včas zajet důležité měřené kolo, dává Němec především sobě. "Rozhodně to nebylo dobré," říká Rosberg na úvod.

"Začínat dnes ráno s tou převodovkou, to všechno jen ztěžuje. Teď ještě nedorozumění v komunikaci. Byla to však víc moje chyba." Pilot je kvalifikací rozhodně zklamán, je mu ale jasné, že s penalizací by jeho startovní pozice stejně nebyla ideální. "Musíme zítra vymyslet dobrou strategii a uvidíme, jestli dokážeme získat nějaké body. Bude to však těžké," říká mladší z pilotů Mercedesu. Pro Rosberga bude zítřejší závod o to těžší, že se jediného suchého tréninku nemohl zúčastnit kvůli problémům s převodovkou.

Michael Schumacher, který právě prožívá svůj třístý závodní víkend ve formuli 1, si vedl jen o něco málo lépe než jeho týmový kolega. Kvalifikoval se třináctý. "Když jsem viděl svoje časy na kolo, byl jsem nadšený, protože jsem z toho dostal mnohem víc, než jsme předpokládali. Bylo to tedy dobré kolo," říká sedminásobný mistr světa.

"Doufal jsme a čekal jsem na zprávu, že to bude stačit. Čekal jsem stále déle a déle. Doufal jsem, že to budou dobré zprávy, když jsem se to ale dozvěděl, byl jsem dost zklamán. Když se podíváte na prostřední sektor, ztrácíme 1,1 sekundy. V prvním a v posledním sektoru ztrácíme okolo dvou desetin v každém," přiznává Schumacher.

Doporučujeme

Články odjinud