Mercedes si připsal poloviční úspěch, Rosbergova nehoda zůstává záhadou

Mercedes si připsal poloviční úspěch, Rosbergova nehoda zůstává záhadou

Mercedes mohl být dnes v Suzuce nejúspěšnějším týmem hned za první pětkou aspirantů na titul. Nico Rosberg ale skončil šest kol před koncem závodu v bariérách nejspíš kvůli technické závadě. Nakonec jsou Němci rádi, že Rosberg odjíždí z Japonska alespoň se zdravou kůží.

Čest Mercedesu nakonec zachraňoval Michael Schumacher. Dojel šestý za osm bodů po startu z desátého místa a byl spokojený. „Na to, že ho v kvalifikaci zbrzdil malý technický problém, zajel slušný závod,“ poznamenal sportovní ředitel automobilky Norbert Haug.

Rosberg přišel o své šesté místo pravděpodobně kvůli prasklému zadnímu zavěšení. Tým ale bude příčiny neobvyklé nehody teprve vyšetřovat. Jisté je, že se jejich pilot z ničeho nic dostal do smyku a ulomil při tom levé zadní kolo. Už na startu měl Němec problém se spojkou a propadl se. Pozici ale získal zpět díky strategické zastávce po výjezdu safety caru hned prvním kole.

V půlce závodu se sešel se Schumacherem na konci první desítky. Rosbergovy pneumatiky už v tu chvíli nebyly v nejlepší formě. „Dalo práci zachovat si tempo, ale stačilo to, abych Michaela udržel za sebou,“ popsal Rosberg. „Jenže pak se mi cosi zlomilo na zadní nápravě a se mnou to praštilo do bariéry. Jsem zklamaný,“ dodal.

Šéfům týmu se ulevilo, že Rosberg vyvázl bez zranění, ale ztracené body je trápí. „Je to vážně škoda. Jel bezchybně, měl dobrou strategii,“ lamentoval Haug. „Dneska jsme měli silná obě auta. Nico si vypracoval vynikající pozici, je frustrující, že nakonec nedojel,“ dodal šéf týmu Ross Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud