Mercedes si do Itálie přiveze vylepšenou aerodynamiku z Belgie

Mercedes si do Itálie přiveze vylepšenou aerodynamiku z Belgie

Inženýři Mercedesu nenechali aerodynamický komplet vozu ve stavu ze Spa, ve kterém nepodával očekávané výkony, a vyladili ho.

Navzdory třetímu a čtvrtému místu nebyl Mercedes v posledním závodě spokojený, a to zejména proto, že vůz nepodal předpokládaný výkon. Problémy dělala aerodynamika, zejména v Eau Rouge.

Lewis Hamilton sice říkal, že komplet aerodynamiky zůstává pro Spa a Monzu v základu stejný, ale tým ho nakonec doladil. "V Monze použijeme přepracovanou verzi balíku pro nízký odpor vzduchu, který jsme nasadili ve Spa," potvrdil sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff.

"Doufáme, že se po lekcích ze závodního víkendu v Belgii zlepší naše závodní rychlost."

Dlouhodobějším cílem německé stáje je upevnění druhé pozice v šampionátu. Wolff věří, že tým uspěje díky výkonům Lewise Hamiltona a Nica Rosberga.

"Jak ukázaly jejich výkony v této sezóně, jsou Lewis a Nico zřejmě nejvyrovnanější a nejvyváženější jezdeckou dvojící ve formuli 1," chválil. "Jejich kombinace rychlosti a konzistence posunula Mercedes na druhé místo v šampionátu konstruktérů a naším jasným cílem je tuto pozici konsolidovat v nadcházejících závodech."

Doporučujeme

Články odjinud