Mercedes se zatím neodvažuje tvrdit, že nové pneumatiky zvládnul

Mercedes se zatím neodvažuje tvrdit, že nové pneumatiky zvládnul

Jeden úspěšný závod na nové specifikaci pneumatik podle Mercedesu neznamená, že stejně dobře proběhne i zbytek sezóny.

Navzdory vysokým teplotám na Hungaroringu Mercedes nepřehříval zadní pneumatiky, což byl jeho problém poslední rok a půl. Šéf týmu Ross Brawn ale odmítá dělat na základě toho závěry o novém obutí.

"Není pochyb o tom, že budou vyhovovat některým víc než jiným, ale já stále netuším, jestli nám tyto pneumatiky vyhovují více nebo méně než komukoliv jinému," cituje Brawna Autosport.

"Možná trochu změnily pořadí, protože týmy, kterým se dařilo fenomenálně, se trochu trápily. Ale jsem si jistý, že se s tím popasují."

"Původním pneumatikám jsme začínali rozumět v Silverstonu, ale tady došlo k další změně. Co se týče chápání pneumatik, tento víkend se nám dařilo, ale to neznamená, že to trefíme ve Spa, protože každá situace je jiná. Musíte své znalosti budovat, abyste je mohli správně použít."

Na rozdíl od soupeřů si stáj z Brackley nemohla nové pneumatiky vyzkoušet v Silverstonském testu. Největší pomocí tak pro něj byla přechodná specifikace z Německa.

"Nürburgring byl další díl skládačky," prozradil Brawn. "Myslím, že jsme díky naší pozávodní analýze pochopili víc. Pneumatiky se tu trochu změnily a my jsme se zaměřili na trochu jiné věci, když jsme se snažili zjistit, jak na tom jsme s výkonností pneumatik a co máme udělat, abychom měli dobré výsledky v dlouhých jízdách."

"Ale dokud nepřišel závod, nevěděli jsme, kam nás to dostane. Byla to nejistota a neměli jsme výhodu tří dnů testů v Silverstonu. Možná by nám to nepomohlo, kdo ví? Proto jsme tento víkend byli trochu nejistí."

Doporučujeme

Články odjinud