Mercedes se v trénincích držel zkrátka

Mercedes se v trénincích držel zkrátka

Stříbrné šípy v pátek vůbec nepoužily hyperměkké pneumatiky, neboť si do Kanady přivezly jen pět sad. Jejich nejlepší časy tak o skutečné rychlosti příliš nevypovídají.

Lewis Hamilton (2./4.)

Naprostá většina týmů si na okruh Gillesa Villeneuva přivezla sedm nebo osm sad nejměkčí směsi pneumatik, tedy té hyperměkké. Mercedes v tomto případě představuje výjimku, jelikož má hyperměkkých jen pět sad. Hamilton se nechal slyšet, že by se na této směsi býval rád projel, zvláště pak poté, co s nimi měl potíže v Monaku.

„Nemáme tolik hyperměkkých jako ostatní. Museli jsme si pneu zvolit dlouho dopředu na základě testů, ve kterých moc nevydržely. Máme jinou strategii, ostatní týmy mají myslím osm sad, my jen pět. Zítra to snad půjde dobře a vůz se bude ovládat podobně jako dnes.

Zpětný pohled je samozřejmě pěkná věc, samozřejmě by tak bylo fajn moci dnes jezdit i na hyperměkkých gumách. Ostatní tu možnost měli, některým se rychle sjížděly, jiným ne. Ve třetím tréninku je ale nasadíme i my.

Myslím, že jim už rozumíme. Ale stále pro to musíme zvolit správné nastavení. Hyperměkké pneu si žádají trochu jiné věci než ultraměkké. Uvidíme zítra. Ne vždycky jde všechno jako po másle hned od začátku, ale myslím, že za sebou máme slušný start.

Díky DRS zóně navíc můžeme jezdit s trochu větším přítlakem. V minulosti jsme tu měli přítlak hodně malý, ale letos je celkem normální, což nám hodně pomáhá v zatáčkách,“ těší Hamiltona.

Valtteri Bottas (5./6.)

Také Bottas naznačuje, že Mercedes v tréninku nepředvedl svou skutečnou rychlost. Ztráta na Verstappena tak nic neznamená.

„Máme za sebou povedený den, byť to tak z výsledkové tabulky nemusí vypadat. Týmy Red Bull a Ferrari jezdily na hyperměkkých pneumatikách. My je budeme použít až v sobotu a neděli. Snad to tedy bude fungovat. Nevíme, jak se budou na trati chovat, ale jejich nepoužívání je tím důvodem, proč nejsme v tabulce výš,“ ujišťuje Bottas.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud