Mercedes se snaží být k Rosbergovi extra laskavý, říká Hamilton

Mercedes se snaží být k Rosbergovi extra laskavý, říká Hamilton

Vztah mezi jezdci Mercedesu je opět vyostřený a poslední závody tomu rozhodně neprospěly.

Rosberg letos není tak vyrovnaným soupeřem Hamiltona, jako tomu bylo v loňském roce, i když je férové říct, že Hamilton vloni musel několikrát bodovou ztrátu dotahovat. Letos si technické obtíže zasedly spíše na Rosberga. Hamilton tak už v USA slavil titul mistra světa. Situace se ale právě tam vyhrotila a to už v první zatáčce po agresivním manévru Hamiltona.

Jaká je nálada uvnitř Mercedesu pak demonstrovali samotní jezdci před stupni vítězů. Hamilton hodil po Rosbergovi čepici Pirelli a ten mu ji zase hodil s patřičně kyselým výrazem zpátky.

Rosberg v USA udělal chybu, vyjel mimo trať a umožnil tak Hamiltonovi dostat se do vedení. Později to vysvětloval tím, že to samozřejmě byla jeho chyba, ale prvotní příčinou byl vítr. Hamilton to neopomněl na tiskové konferenci v Mexiku po závodě připomenout. „Nico jel dnes opravdu dobře, bez chyb, bez poryvu větru…,“ řekl Hamilton.

Trojnásobný mistr světa v Mexiku zpočátku ignoroval výzvu týmu, aby zajel do boxů podobně jako Rosberg. Tým oběma jezdcům naordinoval preventivní zastávku. S ohledem na náskok si to mohli dovolit.

Hamilton dokonce naznačuje, že Mercedes chtěl, aby Rosberg v Mexiku vyhrál. „Vím, že tým chce být k němu mimořádně laskavý,“ řekl pro BBC. „Vím, co tím myslím, ale neřeknu, co tím myslím. Měli byste se zeptat Tota a Nikiho. Měli byste jim položit otázky a zeptat se jich, jaký mají názor. Co musí udělat v zákulisí, aby ho udrželi šťastným.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud