Mercedes se potřebuje zrychlit v časech na jedno kolo

Mercedes se potřebuje zrychlit v časech na jedno kolo

Podle Valtteriho Bottase bitvu o Bahrajn rozhodne to, jak se kdo popere s rychle se měnící tratí a kdo dokáže nejlépe zacházet s měkkými pneumatikami.

Lewis Hamilton (5./4.)

Úřadující mistr světa nemá za sebou zrovna spektakulární pátek. Páté a čtvrté místo je toho důkazem.

„Byl to normální pátek, splnili jsme veškerý náš program. Zdá se, že rozestupy mezi týmy jsou velmi malé. Rozhodně máme co na práci, musíme se snažit, abychom se dostali před ostatní,“ řekl Hamilton.

Valtteri Bottas (2./3.)

Finský závodník byl tentokrát tím rychlejším z pilotů Mercedesu. Druhé a třetí místo je povzbudivé, avšak aby Stříbrné šípy opět udávaly tempo, musí se zlepšit.

„Tento víkend je složitý. Trať se neustále zlepšuje. Dnešek byl jasným důkazem, každým kolem byla přilnavost lepší a lepší. V souvislosti s tím se měnilo vyvážení vozu, a tak jsme pořád museli dělat nové predikce pro následující jízdy. Naším hlavním cílem dnes bylo patřičně zprovoznit měkkou směs. Na superměkké jsme zajížděli zhruba stejné časy jako na měkké, proto bude zítra obzvláště důležité, abychom práci se superměkkými zvládli. Vůz se chová v pohodě, ale potřebujeme trochu zrychlit, hlavně tedy v jízdě na jedno měřené kolo. Pořád máme co zlepšovat,“ tuší Bottas.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud