Mercedes se pere se zadními pneumatikami

Mercedes se pere se zadními pneumatikami

Bottas si po trénincích postěžoval, že se vůz W09 v Maďarsku obtížně řídí. Ferrari s Red Bullem jsou zatím v Hungaroringu silnější.

Lewis Hamilton (5./5.)

Lídr šampionátu si v obou volných trénincích připsal pátý nejrychlejší čas. Hlavní výzvou, které Mercedes o tomto víkendu čelí, je podle jeho vyjádření snaha šetřit zadní pneumatiky.

„Týmy Ferrari a Red Bull dnes byly podle očekávání rychlé. Byly trochu rychlejší než my. Máme dnes tedy co dělat. Zdejší okruh je náročný a pneumatiky se přehřívají. Největší potíže máme s uchováváním zadních pneu.

Dnešní teploty byly vysoké. Profil tratě je navíc samá zatáčka. Kombinace těchto faktorů zapříčinila, že pneumatiky nemají čas vychladnout,“ postěžoval si Hamilton.

Valtteri Bottas (6./6.)

Finský pilot se stejně jako týmový kolega na ultraměkké směsi dopustil drobné chyby. I jeho nejrychlejší kolo proto bylo zajeto na měkké sadě.

„Dneska to nebylo zrovna snadné. Auto se špatně řídilo a obtížně se mi zajížděly slušné časy, hlavně pak v prvním tréninku. Odpoledne se nám podařilo zlepšit nastavení, ale pořád to není ono. Zdejší okruh je obtížný, potřebujete tu ideálně vyvážené auto, aby bylo dostatečně stabilní.

Měli jsme potíže s ultraměkkými pneumatikami a trápilo nás přehřívání. Nedá se tu snadno předjíždět, takže startovní pozice je o to důležitější. Čím méně zastávek v boxech uděláte, tím lépe. Vozy Red Bullu i Ferrari jsou rychlé, s tím jsme počítali. Myslím, že to bude hodně těsné,“ řekl Bottas.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud