Mercedes se omlouvá Michaelu Schumacherovi

Mercedes se omlouvá Michaelu Schumacherovi

Tomu se opět nevyhnula smůla v podobě neutuchajících technických potíží. Tentokrát ho ze závodu vyprovodila porucha systému DRS.

Máme za sebou sedm závodů. V nich byl Michael Schumacher klasifikován pouze dvakrát, v obou případech na desátém místě. Jedno nedojetí do cíle zavinila kolize s Brunem Sennou, ve zbylých čtyřech případech pro něho závod skončil předčasně potížemi technického charakteru. Sezona 2012 je zatím Schumacherova vůbec nejnepovedenější, se dvěma body na kontě se krčí až na osmnáctém místě celkového pořadí. Ross Brawn i Norbert Haug se mu za tým Mercedes omluvili.

"Bohužel, náš víkend v Montrealu se nevyvinul bezproblémově. Kvůli hydraulickému problému s DRS pro mě závod skončil předčasně. Nejdříve mi nebylo úplně jasné, v čem je problém. Přepálil jsem zatáčku, najel do trávy a říkal si, co se asi děje. Pak mě o potížích informoval tým a rázem jsem to viděl ve zpětných zrcátkách. Je to pro nás pro všechny velké zklamání, ale nemá smysl na někoho ukazovat prstem. Takové věci se stávají. Vím, že se tým snaží odvádět maximum, o to více ho musely dnešní problémy zasáhnout. Ve Valencii se budeme znovu pokoušet útočit," řekl Schumacher.

Nico Rosberg startoval pátý, v cíli byl šestý. Se závodem je ovšem přesto vcelku spokojen.

"Šesté místo je slušný výsledek. Pro mě i pro tým je důležité udržet si konzistentní výkony a sbírat body. Byl to hodně zamíchaný závod a chytit správný rytmus nebylo jen tak, obzvlášť na začátku. Nakonec ale ztráta na vedoucí vozy nebyla tak obrovská. Celkově mohl být tento víkend o něco povedenější, na boje na čele nám chybí trocha rychlosti. Na druhou stranu máme neustálý progres a pneumatikám rozumíme čím dál lépe," prohlásil Rosberg.

Doporučujeme

Články odjinud