Mercedes se cítí připraven lépe než v předchozích dvou letech

Mercedes se cítí připraven lépe než v předchozích dvou letech

Před prvním závodem sezóny panuje u Mercedesu optimismus, po zimních testech tým věří, že je v lepší výchozí pozici než loni a předloni.

"Jsme dobře připraveni, jak v továrně tak na trati, je to důsledek našeho strukturovaného vývojového a testovacího plánu. Věřím, že jsme v dobré pozici," řekl šéf týmu Ross Brawn. "Jak se to projeví v naší výkonnosti ve srovnání s konkurencí, to je samozřejmě klíčová otázka a bude zajímavé sledovat, jak to příští víkend dopadne."

Mercedes je na základě dat získaných v testech přesvědčený, že má nejen dobré auto pro začátek sezóny, ale i pro další vývoj v průběhu roku. Monopost W03 odjel v rámci příprav celkem 4450 kilometrů (včetně neveřejných testů).

"V zimních testech jsme najeli hodně kilometrů a vybudovali opravdu kompletní databázi, což by nás mělo stavět do dobré pozice pro první závod a pro další vývoj vozu správným směrem. Jsme připraveni na začátek sezóny 2012," potvrdil Michael Schumacher.

Optimismus s ostatními členy týmu sdílí také sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug. "Na začátku třetí sezóny našeho týmu Stříbrných šípů si myslíme, že jsme připraveni lépe než v předchozích dvou letech, což naznačuje, že se naše učení vyvíjí správným směrem," zhodnotil.

Doporučujeme

Články odjinud