Mercedes: Schumacherovi se dařilo, Rosberga je škoda

Mercedes: Schumacherovi se dařilo, Rosberga je škoda

Michael Schumacher v Koreji vyrovnal svůj nejlepší výsledek letošní sezony ze Španělska a Turecka. Dojel čtvrtý po startu z devátého místa. V přímém souboji mazácky předjel Roberta Kubicu a Jensona Buttona.

„Tým odvedl tento víkend vynikající práci a Michaelův skvělý výsledek nám byl odměnou,“ řekl šéf týmu Ross Brawn.

Mercedes byl na korejském poloostrově viditelně ve formě. Nico Rosberg si vedl ještě lépe než starší kolega. Jeho závod ale ukončila nehoda s Markem Webberem.

Rosberg se v té době držel na čtvrtém místě. Webber uklouzl na obrubníku a skončil v protější zdi, síla nárazu ho odhodila zpět do silnice a tam se potkali s Rosbergem. Německého závodníka ztracený bodový příděl hodně mrzel. Stejně jako v Japonsku, kde se mu uvolnila matka u zadního kola, i v Koreji odpadl ne vlastní vinou.

„Je to škoda. Bylo těžké odhadnout, jakým směrem se Markovo auto bude pohybovat. Vzal jsem to zleva, ale on klouzal víc a víc a už jsem se mu nemohl vyhnout,“ popsal Rosberg. Frustraci dal na sobě znát jen neoficiálně na síti Twitter. „To je na prd! Nechápu, proč Webber nešlápl na brzdy. Odvalit se zpátky přes trať je šílenost,“ napsal a vydal se do Soulu na letiště.

Ross Brawn Rosberga pochválil za předjížděcí manévr na Lewise Hamiltona po odjezdu safety caru v 18. kole. Nehoda o kolo později ho zarmoutila o to víc. „Nico byl rychlý, auto mu sedělo a všechno šlo dobře až do onoho okamžiku. Jsme zklamaní, mohli jsme mít mnohem lepší výsledek,“ řekl.

Doporučujeme

Články odjinud