Mercedes: S vozem spokojení nejsme, ale zvítězit chceme už v Bahrajnu

Ross Brawn přiznal, že tým Mercedes GP zatím není spokojený se svým vozem. Hned v prvním závodě v Bahrajnu ale nasadí úpravy a hodlá bojovat o vítězství.

"Nejsme tak dobře připravení, jak bychom chtěli, ale jdeme vpřed," řekl. "Je to těžká zima. Byla to první zima se 450 zaměstnanci místo původních 700 a tu ztrátu jsme pocítili v několika oblastech."

Když měl Brawn hovořit o konkrétních slabinách monopostu W01, uvedl: "No, vůz není konzistentní. Je to jedna z výzev, kterým čelíme. Když je vůz vyvážený, je to dobré, ale máme trochu potíže najít vyvážené nastavení. Je to trochu frustrující. Ale začínáme chápat, co musíme udělat."

Na druhé straně se Mercedes nedomnívá, že by na soupeře ztrácel významně. "Nemyslím, že by to byla sekunda (na kolo)," uvedl Brawn. "Je třeba se na to podívat detailně. Myslím, že s velkým množstvím paliva a při závodních simulacích, když jsme vůz dobře nastavili, jsme byli konkurenceschopní."

"Je trochu těžké vůz správně nastavit. Michael neodjel jedinou pořádnou kvalifikační simulaci s malým množstvím paliva, ale Nico s malým množstvím paliva jel a určitě to nebylo špatné. Třetí den testů skončil s nejlepším časem."

Ambice do začátku sezóny má proto Mercedes GP nejvyšší. Na otázku, kdy očekává, že tým začne vyhrávat závody, Brawn odpověděl: "V Bahrajnu. Naším cílem je s tím začít v Bahrajnu. Jakmile zjistíme, jak jsou na tom ostatní, uvidíme, jaký nás čeká úkol a jak musíme reagovat. Naším cílem je vždy vyhrát další závod. A další závod je ten v Bahrajnu."

Doporučujeme

Články odjinud