Mercedes Red Bullu pohonné jednotky dodávat nebude, potvrdil Toto Wolff

Mercedes Red Bullu pohonné jednotky dodávat nebude, potvrdil Toto Wolff

Možnosti Red Bullu se zmenšily. Toto Wolff potvrdil, že Mercedes rozhodně neuvažuje, že by dodával pohonné jednotky Red Bullu.

„Hlavním důvodem je to, že zásobujeme čtyři týmy – včetně sebe,“ řekl Wolff na dotaz Motorsport.com. Mercedes nyní dodává dvěma týmům, ale už příští rok bude kromě Astonu Martin a Williamsu dodávat také McLarenu.

„Jsme téměř ve stavu, kdy nestíháme vyrábět pohonné jednotky pro všechny, takže nemáme kapacitu.“

„Ale nepochybuji, že Helmut bude mít plán B, jak řekl, a pravděpodobně se nemusí spoléhat na žádného ze současných dodavatelů pohonných jednotek.“

Šéf týmu Red Bull Christian Horner uvedl, že Wolff „dal jasně najevo, že Mercedes nemá zájem o dodávku motorů“, a proto se tým omezil „na dva současné dodavatele v tomto sportu“.

Není to poprvé, co Mercedes Red Bull odmítl. Poprvé se tak stalo už v roce 2015, kdy chtěl Red Bull odejít od Renaultu.

Red Bull tehdy odmítlo i Ferrari. Mattia Binotto nyní uvedl, že dodávka Red Bullu od roku 2022 není něco, o čem v současné době uvažuje, a bude tak činit, pouze pokud bude osloven.

„Myslím si, že nakonec bude na Red Bullu, aby se na nás podíval a požádal o dodávku,“ řekl Binotto, podle kterého je Red Bull skvělý tým. 

„Z časového hlediska je už málo času, protože se musíme zorganizovat. Rok 2022 je za dveřmi, takže, jak jsme řekli, byla to náhlá zpráva od Hondy a nyní musíme zvážit něco, o čem se před pár dny neuvažovalo.“

Doporučujeme

Články odjinud