Mercedes: První tři týmy jsou teď vyrovnané

Mercedes: První tři týmy jsou teď vyrovnané

Grand Prix Kanady ukázala, že v současnosti nelze předpovídat, kdo bude mít z trojice Mercedes, Red Bull a Ferrari v daném závodě navrch.

Před závodem v Montrealu byl Mercedes jasným kandidátem na vítězství. Lewis Hamilton tu ostatně vyhrál v posledních třech letech. O uplynulém víkendu se však úřadující mistr světa trápil a dojel pátý. Valtteri Bottas dojel druhý, ale s výraznou ztrátou na vítězného Vettela.

Podle šéfa Mercedesu Toto Wolffa to je jasná ukázka toho, že se v současnosti nedá předpovídat, který ze silné trojky týmů bude mít na té které trati navrch. Síly jsou vyrovnané.

„Když jsme přijeli do Montrealu, čekali jsme, že budeme velice silní. Když jsme pak odjížděli, bylo jasné, že jsme nebyli tam, kde jsme předpokládali. Nedá se říct, že by existoval nějaký vzorec, který by indikoval, na kterých tratích je ten který tým silnější.

Pořád si myslím, že třeba Monako nebo Singapur nejsou naše tratě, ale normálně bychom očekávali, že jinde budeme na špici. V letošním roce jsou rozestupy strašně malé, klidně pět aut se vejde do jedné desetiny.

Také proto o letošních šampionech rozhodne to, kdo udělá nejméně chyb a kdo dokáže o každém víkendu co nejvíce vylepšit motor. Taková je nyní realita. Je to bitva mezi třemi týmy, šest aut může bojovat o vítězství. Nic není zaručeno.

Nemůžeme teď dorazit do Kanady a myslet si, že to máme v kapse. Trochu nám to otevřelo oči,“ přiznal Wolff.

Mercedes do Kanady nepřivezl očekávané výrazné vylepšení motoru. Čeká na chvíli, kdy si bude jist jeho spolehlivostí. V Poháru konstruktérů s 206 body vede, druhé místo drží Ferrari, které jich posbíralo 189. Třetí Red Bull má na kontě 134 bodů.

Doporučujeme

Články odjinud