Mercedes prosazuje předsezónní testy v Bahrajnu, Horner se zlobí

Mercedes prosazuje předsezónní testy v Bahrajnu, Horner se zlobí

Týmy se dohodly, že předsezónní testy proběhnou v roce 2017 od 27. února do 2. března a od 7. března do 10. března. Otázkou je, kde se tak stane.

Po dohodnutí termínů se týmy dohodly také na tom, že testy stejně jako letos proběhnou v Montmeló nedalo Barcelony. Je to trať, kterou týmy znají snad ze všech nejvíce. Problém je, že v únoru je ve Španělsku ještě stále chladno, takže data o pneumatikách nejsou relevantní.

Pirelli lobuje za to, aby se testy uskutečnily v Bahrajnu, kde bude tepleji. Kvalitnějšími daty o pneumatikách by s ohledem na změny pravidel nepohrdly ani týmy. Bahrajn ale někteří odmítají kvůli vyšším nákladům. Kromě toho přesun do Bahrajnu je časově náročnější a inženýrům se před sezónou hodí každý den navíc.

Podle Autosportu se přesun testů do Bahrajnu stále diktuje. Existuje také možnost uskutečnit jeden test v Barceloně a druhý v Bahrajnu. 

Kromě toho se diskutují také sezónní testy. Zatím to vypadá, že by mohly být opět v úterý a ve středu po velkých cenách Španělska a Velké Británie.

Tlak ze strany Mercedesu?

Podle Motorsport.com prosazuje uskutečnění testů v Bahrajnu Mercedes, což kritizuje Christian Horner. „Má osobní preference je, že bychom měli zůstat v Evropě,“ uvedl. „Máme asi tak 65 až 75 % startovního roštu, který bojuje s rozpočtem, bojuje s financemi.“

Přesun mimo Evropu je podle Hornera nezodpovědný. Dokonce snahu přesunout testy do Bahrajnu označil za „šikanu“.

„Jsme tým, který si může dovolit jet do Bahrajnu, ale myslím, že je lepší mít testy v Barceloně.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud