Mercedes prodloužil smlouvu s Bottasem

Mercedes prodloužil smlouvu s Bottasem

Jezdecká sestava Mercedesu se v příštím roce měnit nebude. Jak se dalo očekávat, stříbrné šípy prodloužily s Valtterim Bottasem.

Mercedes dle očekávání prodloužil smlouvu s Valtterim Bottasem na sezónu 2018. 

Bottas nahradil Nika Rosberga, který vloni po zisku titulu překvapivě oznámil předčasný konec smlouvy i kariéry.

Bottas letos vyhrál dva závody. Na Hamiltona sice ztrácí už 41 bodů, ale i díky němu Mercedes poměrně s přehledem vede v Poháru konstruktérů.

„Letos jsme Valteriho postavili před velkou výzvu: vstoupit do týmu za pět minut dvanáct,“ řekl Toto Wolff, který je s Bottasem spokojený. Wolff připomenul, že má Bottas za týmového kolegu velmi silného Hamiltona. Zažil podle něj lepší i horší chvíle, ale těch lepších bylo více. 

„Díky celkové vyváženosti jeho výkonů a jeho vzestupné trajektorii nebyly žádné pochybnosti o pokračování v roce 2018. Pro náš tým jsou bonusovými faktory respekt a sportovní chování, které vznikly mezi našimi dvěma jezdci.“

„Chemie a dynamika mezi Valtterim a Lewisem fungují a jsou tím, co potřebujeme k boji proti našim konkurentům.“

Bottas dostal smlouvu opět pouze na rok, takže Mercedes má volné ruce pro sezónu 2019, kdy končí smlouvy některým jezdcům v konkurenčních stájích.

„Jsem poctěný a hrdý, že mohu pokračovat ve spolupráci s Mercedesem v roce 2018 a zůstat součástí rodiny Mercedesu,“ řekl Bottas.

„Společně budeme každým dnem stále silnější a budeme pokračovat v tvrdé práci.“ 

„K týmu jsem se připojil až v lednu, takže jsem si užíval každý den. Jako jezdec jsem se dokázal masivně učit a růst. Už v této sezóně jsem zažil opravdu dobré chvíle, na které nikdy nezapomenu.“

„Partnerství s Lewisem je opravdu dobré. Užívám si respektu, který k sobě máme a vůle tlačit tento tým kupředu.“

Bottas si myslí, že zatím stále neukázal svůj plný potenciál a má prostor pro zlepšení. 

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud