Mercedes přiznává, že své problémy s pneumatikami ještě nevyřešil

Mercedes přiznává, že své problémy s pneumatikami ještě nevyřešil

Po závodě v Bahrajnu se u Mercedesu intenzivně věnovali pneumatikám, a i když si do Španělska vezou řešení na testování, nemyslí si, že tuto kapitolu můžou uzavřít.

Jezdci Mercedesu se na Sakhiru trápili hlavně v první polovině závodu, když následně klesly teploty, dostali se znovu do tempa. Na vině byla špatná práce s pneumatikami.

"Své úsilí jsme soustředili do dvou oblastí, dokončení našeho balíku úprav pro Španělsko a pochopení naší relativní ztráty rychlosti v Bahrajnu," popisoval šéf týmu Ross Brawn.

"V té druhé oblasti jsme pokročili a během nadcházejících závodních víkendů budeme testovat úpravy, které by nám měly v této věci pomoci. Ještě to nemáme vyřešené, ale zlepšujeme se. Samozřejmě se počítá výkonnost v závodě."

Mercedes ví, že na Katalánském okruhu může očekávat vyšší teploty než v zimních testech, takže bude čelit poměrně odlišným podmínkám a nejistotě.

"Naším cílem je zlepšit naší odpolední nedělní výkonnost, aby se vyrovnala tomu, co jsme dokázali v posledních dvou závodech v sobotu," uvedl sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff.

Vzhledem k náročnosti okruhu bude výsledek z pátého závodního víkendu důležitý. "Bude to zajímavý víkend. Jakmile uvidíme výkonnost všech v Barceloně, měli bychom získat dobrou představu o tom, jak bude vypadat zbytek sezóny," dodal Nico Rosberg.

Doporučujeme

Články odjinud