Mercedes: Prioritu má projekt 2012, věnujeme mu stejně jako top týmy

Mercedes: Prioritu má projekt 2012, věnujeme mu stejně jako top týmy

Tým Mercedes GP ví, že letos svoji pozici v šampionátu už zřejmě nevylepší. A protože konečným cílem je získat titul, většinu úsilí věnuje novému autu pro příští rok.

Mercedes GP skončil ve své první sezóně mezi týmy čtvrtý a zdá se, že letos bude jeho výsledek stejný. To ho samozřejmě netěší, protože se chtěl zlepšit. Vzhledem k velké ztrátě na třetí Ferrari je ale lepší se zaměřit na příští rok.

"Touto dobou se čím dál více pozornosti přesouvá na vůz pro příští rok a my určitě nemůžeme ohrozit program pro příští sezónu," vysvětloval šéf týmu Ross Brawn pro oficiální stránky formule 1. "Naší prioritou je určitě program pro příští rok, ale také se snažíme udělat maximum pro letošní sezónu. Myslím, že nás čeká ještě hodně vzrušujících závodů. A pokud se nám naskytnou nějaké příležitosti, určitě je nepromarníme."

Před dvěma roky získala stáj Rosse Brawna oba tituly, ale po příchodu Mercedesu přestala stačit na top týmy. Brawn to vysvětluje na jedné straně tím, že rok 2009 byl mimořádnou příležitostí z hlediska pravidel, a také tím, že v Brackley zřejmě přehnali redukci týmu a propustili moc lidí. To teď napravují.

"V roce 2009 došlo k velké změně pravidel, což se mezi roky 2011 a 2012 nestane," srovnával. "Dojde jen k evoluci, takže ta situace není stejná jako tehdy. Když jsme v roce 2009 nastoupili do prvního testu, na základě toho, co jsme viděli od ostatních týmů, jsme okamžitě věděli, že budeme velmi konkurenceschopní, což se také stalo."

"Vozy 2012 budou menší evolucí. Auta se během zimy zlepší o běžné procentuální hodnoty, tedy pokud někdo nepřijde s nějakým radikálním nápadem, který nikdo jiný doposud neměl. My do nového vozu vložíme stejné množství zdrojů, úsilí a práce jako ostatní top týmy. Co se týče zdrojů, kapacit a úsilí, které věnujeme novému vozu, se necítím v nevýhodě. Odhaduji, že dosáhneme dobrého pokroku."

Doporučujeme

Články odjinud