Mercedes představil W05

Mercedes představil W05

Před začátkem testů v Jerezu Mercedes ukázal svůj nový vůz s označením W05, se kterým budou závodit Lewis Hamilton a Nico Rosberg.

"Tým odvedl fantastickou práci na každém aspektu tohoto projektu," komentoval šéf stáje Paddy Lowe. "Dosáhli jsme svých milníků a také interních cílů. Auto je elegantní odpovědí na nová pravidla, ale také má agresivní design, a jak to tak bývá, pravá krása se skrývá uvnitř, interní ústrojí je extrémně inovativní a chytré."

"Jsem velmi hrdý na práci, kterou jsme na tomto projektu doposud odvedli, je to velká zásluha Boba Bella, Aldy Costa, Geoffa Willise, Roba Thomase a týmu inženýrů. Všichni samozřejmě dobře vědí, kolik toho musíme ještě udělat v sezóně, jsme teprve na začátku."

Klíčových oblastí z hlediska letošních výsledků vidí Mercedes několik.

"Formule 1 je vždy závodem ve vývoji," připomněl Lowe. "Tým, který dosáhne největší zisků v čase na kolo v rámci omezení pro aerodynamický tunel, za to bude odměněn, hlavně na začátku platnosti nových pravidel, kdy je křivka učení nejstrmější."

"Ale nebude to jen o aerodynamice, je tu omezení spotřeby paliva, výzva v efektivnosti je možná ta největší ze všech. Tady například může udělat a udělá významný rozdíl naše technologické partnerství s Petronasem."

"A konečně nesmíme zapomínat na spolehlivost. S několika technologiemi se pouštíme do nových oblastí, ale budou nám k ničemu, pokud nedojedeme do cíle v každém závodě. Takže budeme bojovat na každé frontě, abychom letos obstáli ve výzvách technologických a spolehlivosti. A přesně o tom by formule 1 měla být, o přijímání a rozšiřování inovativních technologií tím nejagresivnějším a nejambicióznějším způsobem."

Fotogalerie

[MODXGalleryRef : 38707]

 

 

 

 

 

 

Doporučujeme

Články odjinud