Mercedes považuje za vážné soupeře i McLaren a Renault

Mercedes považuje za vážné soupeře i McLaren a Renault

Mercedes vnímá vedle Ferrari a Red Bullu také McLaren a Renault jako potenciální soupeře v boji o titul ve formuli 1, říká šéf týmu Toto Wolff.

Ferrari bylo v loňském roce hlavním soupeřem Mercedesu v jeho cestě za čtvrtým titulem mezi jezdci i týmy v řadě. Red Bull pak vloni dokázal vyhrát tři závody a v celkovém hodnocení Poháru konstruktérů obsadil třetí místo.

Podle Wolffa však mají jak McLaren, tak také Renault šanci být znovu silným týmem.

„Toto je vrchol motorsportu, kde musíte respektovat každý tým a nejlepší jezdce,“ řekl Wolff pro Motorsport.com.

„Bereme Ferrari, Red Bull, McLaren a Renault vážně. Tihle kluci mohou bojovat o titul a někteří další náš mohou překvapit. Chci zůstat při zemi a očekávat souboj od všech těchto týmů a pokud to dokážeme zvládnout jako v minulém roce, pak budeme vyhrávat závody a bojovat o šampionát. A pokud ne, pak jsme nebyli dost dobří.“

Ferrari začalo loňskou sezónu vítězstvím Sebastiana Vettela v Austrálii. V Monaku získali Vettel s Kimim Räikkönenem dvojité vítězství a Vettel měl na čele průběžného hodnocení náskok 25 bodů na Lewise Hamiltona.

Mercedes však v průběhu sezóny vylepšil svou formu, zatímco Ferrari mělo problémy se spolehlivostí. Chybovali také jeho jezdci. Hamilton si tak s předstihem dvou závodů dokázal zajistit svůj čtvrtý titul mistra světa.

„Výkon vozu na trati byl výjimečný a krok, který přes zimu udělali, byl zřejmě největší ze všech týmů,“ řekl k loňskému vozu Ferrari Wolff.

„Jsem rád, že jsme to udrželi pohromadě. Zaznamenali jsme 11 vítězství proti pěti vítězstvím Ferrari a stopky nikdy nelžou. Musíme zůstat oběma nohama na zemi. Ferrari mohlo vyhrát více závodů. Bereme je velmi vážně jako skutečné soupeře (pro rok 2018), stejně jako ostatní týmy.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud