Mercedes potvrdil, že Lowe odchází z týmu. Nahradí ho prý Allison

Mercedes potvrdil, že Lowe odchází z týmu. Nahradí ho prý Allison

Mercedes dnes potvrdil, že Paddy Lowe u týmu končí. Předpokládá se, že zamíří k Williamsu.

Podle vyjádření Mercedesu se Lowe odebere na povinnou dovolenou, takže k žádnému konkurenčnímu týmu nezamíří okamžitě. Předpokládá se, že by měl nakonec skončit v Grove a to možná i jako šéf týmu.

V krátkodobém horizontu povede technickou část Mercedesu dosavadní vedení – Aldo Costa, Mark Ellis, Rob Thomas a Geoff Willis.

„Paddy hrál důležitou roli v našem úspěchu v průběhu posledních tří a půl let,“ uvedl Toto Wolff. „Děkujeme mu za jeho příspěvek k této významné kapitole v historii Mercedesu v motorsportu.“ Podle Wolffa není úspěch v F1 o jednotlivcích ale o technické způsobilosti organizace a o síle do hloubky organizace.

„Měl jsem fantasticky úspěšných a příjemných tři a půl let u Mercedesu, kdy jsem pracoval s neuvěřitelným týmem lidí,“ uvedl Lowe. „Těším se na novou výzvu a všem u Mercedesu přeji to nejlepší.“ 

Nástupce? James Allison

Nástupcem má být podle zdrojů BBC bývalý technický šéf Ferrari James Allison. Ten je ale nyní ve stejné pozici, v jaké bude Lowe – na povinné dovolené. Ke stříbrným šípům se připojí zřejmě až v létě. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud