Mercedes postupně nasazuje novinky a je povzbuzen zlepšením

Mercedes postupně nasazuje novinky a je povzbuzen zlepšením

Tým Mercedes GP sliboval od začátku testů velký balík úprav pro první závod, který má přinést výrazné zlepšení. I když v Barceloně nasazuje nové díly jednotlivě, výsledky vypadají slibně.

Ve středu usedl za volant Mercedesu W02 Nico Rosberg a vyzkoušel mimo jiné nové výfuky (šipka na obrázku). Z dosaženého pokroku má radost, i když je komplexní hodnocení nemožné, protože inženýři balík úprav rozdělili a díly testují samostatně.

"Dnes (ve středu) jsme už měli pár nových dílů a dávali jsme je na vůz, chvíli tam byly, chvíli ne," vysvětloval Rosberg. "A samozřejmě si se zbytkem vozu moc nerozuměly, protože většina vozu je stará. Takže přicházejí nové díly a dnes už tu byly velmi působivé záblesky zlepšení výkonnosti."

Mercedes má v plánu tímto způsobem pokračovat až do soboty, což ale může znamenat, že celý balík úprav najednou nevyzkouší. "Dává nám to velkou naději a tým s těmi díly odvedl skvělou práci. S každým dalším dnem jich bude víc," prozradil Rosberg. "Pokud bude problematické počasí, možná v tomto testu nevyzkoušíme kompletní novou specifikaci na suché trati, protože je naplánována na konec týdne."

Jelikož je Mercedes teprve na začátku zkoušení novinek, nedokáže Rosberg odhadnout pozici svého týmu. Ve středu ovládl výsledkovou listinu znovu Red Bull. "Vypadá to, že jsou silní, ale já doufám, že dokážeme hodně pokročit. Nebylo by realistické říct, že je porazíme, ale určitě doufáme, že hodně pokročíme," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud