Mercedes oslovil Schumachera již před půl rokem

Námluvy mezi Schumacherem a Mercedesem začaly přibližně před půl rokem. Prozradil to šéf sekce motorsportu německé automobilky Norbert Haug.

Ačkoli Ross Brawn prozradil, že Schumachera sám kontaktoval až na konci listopadu a začal o něm vážně uvažovat až v době, kdy se Jenson Button rozhodl jít závodit pro McLaren, slova Norberta Hauga mohou poukazovat na lehce jiné úmysly Mercedesu.

Mercedes letos majetkově vstoupil do týmu světových šampionů Brawn GP a z Haugových slov je zřejmé, že Schumacher měl být součástí plánu.

"Podařilo se nám to tak akorát před Vánoci, doufám, že je to pěkný vánoční dárek," řekl Haug, který zároveň přiznal, že smlouva byla podepsána až v úterý 22. prosince 2009 večer.

"Nicméně něco takového plánovat nelze. Pracovali jsme na tom velmi tvrdě. K prvnímu kontaktu došlo přibližně před půl rokem. Neustále jsme o tom diskutovali. Vždy jsme udržovali dobré vztahy a Ross Brawn má k Michaelovi přirozeně velmi blízko. Vyhrál s ním všechny tituly v Benettonu a pak ve Ferrari.

Nejprve jsme jej oslovili prostě jen s tím úmyslem, abychom se dozvěděli, jestli by měl chuť se vrátit. Vždy jsme vtipkovali, že jednou budeme závodit společně. Ale upřímně: ještě před půl rokem bych tomu nevěřil."

Michael Schumacher a Mercedes se dohodli na tříleté smlouvě.

Doporučujeme

Články odjinud