Mercedes opět nedostal pneumatiky do správné teploty

Mercedes opět nedostal pneumatiky do správné teploty

Michael Schumacher bojoval na přelomu první a druhé desítky, ale po celý závod měl problém s teplotou pneumatik a nebodoval. Nico Rosberg se stal podruhé za sebou v úvodu obětí kolize.

Mercedes si ve Velké ceně Koreje na okruhu Jeongam nepřipsal ani bod. Michael Schumacher se v průběhu závodu pohyboval na hranici první a druhé desítky a dojel třináctý. Nico Rosberg, donedávna jediný jezdec, který absolvoval všechna odjetá kola letošní sezony, již podruhé za sebou doplatil na nezaviněnou kolizi z úvodu závodu.

Podle Schumachera se Mercedesu nepodařilo dostat pneumatiky do správného závodního režimu. "Měli jsme nekonzistentní časy a klesal nám výkon. Tento závod zkrátka budeme muset hodit za hlavu, směřovat kupředu a doufat, že se v některé z příštích velkých cen dokážeme vrátit zpátky," zhodnotil aktuální situaci sedminásobný mistr světa, který se po sezoně bude loučit s kariérou v F1.

Rosberg byl frustrován, že již podruhé za sebou skončil hned v prvních zatáčkách závodu, tentokrát s poškozeným chladičem. "Kobajaši mě dnes trefil zezadu a to byl pro mě konec. Jediné drobné pozitivum z celého víkendu je náš výkon v kvalifikaci, kde jsme se trochu posunuli kupředu. Teď musíme doufat, že v Indii budeme mít více štěstí," přeje si mladý Němec.

Šéf týmu Ross Brawn navázal na Schumacherova slova. "Trápili jsme se s pneumatikami. V určitých fázích závodu fungovaly správně a byli jsme konkurenceschopnější, ale v příliš mnoha částech jsme se trápili. Musíme se podívat, jak můžeme tuto situaci zlepšit," upozornil zkušený technik na letos častý problém vozu F1 W03.

Doporučujeme

Články odjinud