Mercedes oficiálně prezentoval W04

Mercedes oficiálně prezentoval W04

Po dopolední předpremiéře se monopost W04 dočkal v Jerezu oficiálního představení. Světu ho ukázali Lewis Hamilton a Nico Rosberg.

Mercedes W04 má už za sebou své první kilometry, dopoledne se s ním v Jerezu svezl Nico Rosberg, odpoledne ho bude následovat Lewis Hamilton. Celkem si nový vůz z Brackley připíše v pondělí 100 kilometrů.

Vývoj vozu vedl Aldo Costa (ex Ferrari), dohlížel na něj při tom technický ředitel týmu Bob Bell. Projekt W04 začal v létě 2012. Aerodynamický koncept vozu byl optimalizován kolem nového pětidílného předního křídla a druhé generace Coanda výfuků.

Auto si zachovalo přední zavěšení typu push-rod a zadní zavěšení pull-rod. Cílem při jejich ladění byla optimalizace životnosti a výkonnosti pneumatiky. W04 si rovněž zachovává schod na nose, i když méně zřetelný, protože tým použil menší panel cudnosti. Povinné nárazové testy FIA úspěšně W04 absolvoval 15. ledna.

"Rok 2013 znamená začátek druhé éry našeho týmu Stříbrných šípů," prohlásil Ross Brawn. "Reorganizace týmu, která probíhala uplynulých 18 měsíců, teď dozrává, a to se odráží na F1 W04, které je v oblasti designu a výkonnosti jasným krokem vpřed vůči loňské sezóně."

Velká očekávání má tým od svého nového jezdce Lewise Hamiltona. Ten se již důkladně seznámil s továrnou a zaměstnanci týmu. "Přes zimu pracují naplno, aby do nového vozu dostali co nejvíce výkonnosti, a já se nemůžu dočkat, až ho budu řídit a zjistím, kde budu moci udělat rozdíl, abych týmu ve spolupráci s Nicem pomohl jít vpřed," řekl bývalý jezdec McLarenu.

"Pro mě je to s týmem v Brackley nový začátek, ale s Mercedesem spolupracuji už dlouho a naučil jsem se při tom především jednu věc: Mercedes neumí prohrávat. Hrajeme tu dlouhou hru, ale víme, že společně budeme úspěšní, a já jsem nadšený, že toho budu součástí."

Nico Rosberg jezdí pro tým Mercedes od jeho vzniku na základech Brawnu GP. V Brackley ho čeká už čtvrtá sezóna. Kromě dopolední jízdy si W04 vyzkoušel i v simulátoru.

"Ve virtuálním světě se zdá, že auto podává dobré výkony, ale čeká nás v testech intenzivní a rušný program, abychom zajistili, že tu výkonnost budeme mít i na trati," uvedl.

"Atmosféra v týmu je velmi pozitivní a lidé velmi motivovaní uspět. A samozřejmě mám nového týmového kolegu Lewise. Je to poprvé u Stříbrných šípů, těším se na spolupráci a vzájemné tlačení se vpřed, abychom z tohoto týmu udělali ten nejlepší ve formuli 1."

Fotogalerie - video
[MODXGalleryRef : 34856]

 

 

 

 

 

 

Doporučujeme

Články odjinud