Mercedes: Mělo by se nám dařit už příští rok, ale hlavní je sezóna 2014

Mercedes: Mělo by se nám dařit už příští rok, ale hlavní je sezóna 2014

Šéf Mercedesu AMG Ross Brawn věří, že zlepšení dosáhne jeho tým už v příští sezóně, musí kvůli tomu být lepší v sezónním vývoji.

Do letošní sezóny vstoupil Mercedes s konkurenceschopným vozem, což dokázal především svým vítězstvím v Číně. Poté se ale postupně propadl do středu pole a v šampionátu skončil až pátý.

"Letos jsme vytvořili slušné auto, ale nezlepšovali jsme ho dostatečně," uznal Brawn v rozhovoru pro Autosport. "Je to něco, co řešíme. Nastavujeme procesy, abychom zajistili, že dobrý vůz udržíme ve formě a na čele celou sezónu."

Mercedes prošel v posledních dvou letech četnými organizačními změnami a mohutně posiloval po personální stránce. Navíc vylepšil aerodynamický tunel a ostatní technické vybavení.

"Myslím, že jsme oprávněně optimističtí v tom, že se nám bude příští rok dařit lépe," pronesl Brawn.

Ovšem pozitivní dopady všech změn se projeví až časem, proto své hlavní naděje upírá tým z Brackley až k roku 2014.

"Chvíli trvá, než si skupiny sednou, nám se to podařilo. Obě části týmu úzce spolupracují, ta motorová a ta od šasi," vysvětloval šéf německé stáje. "Tento konkrétní vztah je klíčový pro rok 2014."

"Ten rok představuje obrovskou příležitost (velké změny pravidel) a já si myslím, že v tu dobu ukážeme sílu jednotného týmu, když uspěje motor a šasi. Nico je dobře obeznámen s tím, co děláme. Některé z těch věcí jsme mohli vysvětlit Lewisovi, a to pomohlo ho přesvědčit, aby k nám přišel."

Na rozdíl od letošní sezóny hodlá Mercedes svůj nový vůz nasadit příští rok už do prvních předsezónních testů.

Doporučujeme

Články odjinud