Mercedes měl problémy s pneumatikami. Pirelli je upraví

Mercedes měl problémy s pneumatikami. Pirelli je upraví

Mercedes měl během testů v Barceloně velké problémy s pneumatikami. Pirelli na to reaguje.

Zajímavé informace přinesl Auto Motor und Sport. Mercedes měl během testů v Barceloně velké problémy s pneumatikami, na kterých se objevovaly ve velké míře puchýře.

Kromě způsobu, jakým Mercedes pracuje s pneumatikami, šlo o kombinaci několika faktorů. V Barceloně byl položen nový asfalt, který je hladší, takže poskytuje větší přilnavost a jezdci dosahují vyšších rychlostí. Je také tmavší, takže pohlcuje více tepla. Kromě toho jsou pneumatiky Pirelli letos o stupeň měkčí. To vše vede k tomu, že se pneumatiky mohou v rychlých zatáčkách přehřívat. Výsledkem jsou puchýře.

Mercedes po problémech upozornil na situaci Pirelli, které se rozhodlo zjednat nápravu. Pro tři okruhy: Barcelona, Silverstone a Paul Ricard, na kterých je nový asfalt, připraví speciální pneumatiky. Rozdíl bude v tloušťce běhounu, který bude o 0,4 mm tenčí. Není to mnoho, ale mělo by to pomoci. Jako bonus se navíc hmotnost pneumatik sníží o 1 kg, což týmům rozhodně vadit nebude.

Problémy neměli v Barceloně všichni. Red Bull tak změnou není úplně nadšený. Jejich auto zachází s pneumatikami lépe než letošní Mercedes, takže mohli mít výhodu. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud