Mercedes má na to, aby pozlobil TOP týmy, míní Rosberg

Mercedes má na to, aby pozlobil TOP týmy, míní Rosberg

Pro Rosberga letošní testy skončily, do kokpitu nového W03 se znovu podívá až v Melbourne, kde prý Mercedes dokáže zasáhnout do boje o stupně vítězů.

Nico Rosberg si své dva dny slávy v Barceloně už užil, teď si musí počkat až na první závod letošní sezony, tedy GP Austrálie. Dosavadní forma Mercedesu ho však ujišťuje v tom, že letos bode spolu se Schumacherem zasahovat do boje o nejlepší místa.

"Myslím, že jsme připraveni," tvrdí Rosberg. "Letos je pro nás důležité, abychom něco vytěžili z loňského roku, čehož jsme rozhodně schopni. Z tohoto úhlu pohledu jsem potěšen a je pro mě nesmírně vzrušující jít do prvního závodu a vidět, kde jsme."

"Jsou tu samozřejmě ještě týmy z loňského roku, které musíme porazit. Myslím si však, že máme dobrou šanci je několikrát v úvodu sezony potrápit."

Pilot také odmítl veškeré dohady o problému Mercedesu s degradací pneumatik: "Pro dlouhé jízdy to vypadá fajn. Úplně bez obav. Je to (degradace) vždycky určité omezení, ale je těžké vědět, kde jsou ostatní. Dneska (v sobotu) jsme jezdili spíše delší jízdy, takže se nemůžeme s nikým srovnávat.  Je to pro nás ale dobrý základ, ze kterého můžeme začít. Jdeme tím správným směrem."

Rosberg se navíc obává, že barcelonské testy nemohou být tím pravým ukazatelem formy týmů pro úvod sezony. "Problémem je, že podmínky tady jsou velmi odlišné od těch, které budeme mít v prvních několika závodech. Bude tam větší horko a méně přilnavosti. Vloni jsme se tam docela nachytali. Nenachytali jsme se tam tedy, ale je prostě velmi těžké tady testovat dobře a přenést všechno tam," opravuje se Rosberg.

"Musíte být velmi opatrní, protože spousta věcí pro první závody jednoduše nebude platit," varuje Němec.

Doporučujeme

Články odjinud