Mercedes má moc velký náskok, FIA by to měla řešit, říká Red Bull

Mercedes má moc velký náskok, FIA by to měla řešit, říká Red Bull

Christian Horner si myslí, že by Mezinárodní automobilová federace měla zasáhnout a řešit příliš velký náskok Mercedesu.

Horner má pravdu v tom, že když v minulosti některý tým dominoval, byla změněna pravidla, aby o dominanci přišel.

„Když jsme vyhrávali, a my nikdy nevyhrávali s takovým náskokem, vzpomínám si, že došlo k zákazu dvojitých difuzorů, byly posunuty výfuky, zakázaly se flexibilní karoserie, uprostřed sezóny byly změny mapy motorů,“ řekl Horner pro Autosport.

Podle Hornera to ale nebylo jen v dobách nadvlády rudých býků. „Ať už to byl v minulosti Williams nebo třeba McLarenu, myslím, že je to tak dobré. FIA má v rámci pravidel vyrovnávací mechanismus. Myslím, že je to něco, na co je potřeba se podívat.“

„Nic to neubírá Mercedesu, udělali super práci. Mají dobrý vůz, fantastický motor a dva velmi dobré jezdce,“ pokračuje šéf Red Bullu, podle kterého je problém v tom, že se nám utváří fakticky několik kategorií a to není pro F1 dobré.

Mercedes samozřejmě podobné úvahy odmítá. „Když přijdete do formule 1, snažíte se podávat nejlepší výkony a vyrovnání je to, co chcete po prvním závodě a brečíte, že to tak není, tak tohle v minulosti nebylo,“ komentuje slova Red Bullu Wolff.

Podle Wolffa mají soupeři především tvrdě pracovat. „Je to vždy politická sezóna, bylo to tak vloni a bude to i letos.“

Horner si myslí, že FIA má vše k tomu, aby přišla s řešením. „FIA má snímač točivého momentu na každém motoru. Vědí, jak na tom je každá pohonná jednotka, mají fakta. Mohou docela snadno přijít s nějakou formou vyrovnání.“

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud