Mercedes je z bitvy s Ferrari a Red Bullem nadšený

Mercedes je z bitvy s Ferrari a Red Bullem nadšený

Šéf Mercedesu Toto Wolff si pochvaluje skvělou formu největších soupeřů. Má za to, že je to dobrá vizitka pro celou formuli 1.

Čeká nás čtvrtý závod sezony 2018. Mercedes letos zatím nevyhrál. To je věc dlouho nevídaná, je to nejdelší série bez vítězství od začátku éra šestiválcových turbomotorů v roce 2014.

Ferrari zatím zvítězilo dvakrát, Red Bull si vezl prvenství z Grand Prix Číny. Toto Wolff si z toho ale těžkou hlavu nedělá. Naopak zostřenou konkurenci vítá.

„Sezona 2018 by mohla být oslavou všeho, co na motorsportu zbožňujeme. O vítězství tvrdě bojují hned tři stáje. Byli jsme svědky nervydrásajících závodů a parádních předjížděcích manévrů.

Ve formuli 1 dnes máme nejrychlejší vozy v historii, ve kterých sedí jedni z nejlepších závodníků, jací se v tomto sportu kdy objevili. Zatím má tento ročník všechny potřebné ingredience k tomu, aby byl legendární. Mohla by to být sezona, na kterou budou fanoušci ještě dlouhá léta vzpomínat s úsměvem.

A nadšení nejsou jen fanoušci. Pro nás je to stejné. Je to obrovská výzva. Loni jsme těžce soupeřili s Ferrari. To ale není nic proti tomu, co podstupujeme letos. Týmy Red Bull i Ferrari udělají vše pro to, aby nás porazily.

Ne každému takový tlak vyhovuje, ale my si to užíváme. Každý člen našeho týmu sem přišel právě kvůli takovým okamžikům. Jsme součástí parádní bitvy, kterou nelze snadno předvídat a kde rozhodují ty nejmenší detaily,“ rozplýval se Wolff.

Šéf Mercedesu dle svých slov nedokáže odhadnout, jak si Stříbrné šípy povedou v nadcházejícím závodě v Baku. Podmínky budou zcela odlišné od loňské grand prix, která se pořádala v červnu. Nepředvídatelnost ázerbájdžánského závodu by se měla postarat o další vzrušující podívanou.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud